Almal wat hulle deur die Gees van God laat lei, is kinders van God - Francois Lamprecht

Vandag het ek ‘n honderd kanse om ‘n kind van God te wees...of nie.
Dis Pinkster! Dis ‘n fees wat ons herinner aan die uitstorting van die Heilige Gees van God wat vir volgelinge van Jesus soveel nuwe moontlikhede oopsluit. Nou kan ek regtig ‘n nuwe mens wees. Nou kan my lewe anders lyk, ek kan regtig leef soos God my lei om te leef en ek hoef nie meer die slagoffer te wees van ou sondes en gewoontes nie.
Maar is ek?
Leef ek vry? Leef ek heeltemal in lyn met God se wil? Gisteraand hoor ek weer die boodskap: daar is nie ‘n halfpad daar nie...ek volg God met my lewe of ek doen nie. Romeine 8:14 stel dit so:
“Almal wat hulle deur die Gees van God laat lei, is kinders van God.”
Vandag het ek ‘n honderd kanse om te luister na die Gees van God of om te doen wat ek gewoonlik doen. Ek kan Hom volg of ek kan reageer/praat/dink/maak soos ek by die wêreld geleer het. En dalk het ek mense, ouers, vriende, mentors gehad wat my gerus gestel het daaroor. Wat vir my gesê het dat dit nie so verkeerd is nie, dat niemand perfek is nie, dat ek ook maar net ‘n mens is.
“Almal wat hulle deur die Gees van God laat lei, is kinders van God.”
Die Gees van God het my gestroop van flou verskonings. Ek kán want Hy is in my. Ek kán want dieselfde krag wat Jesus uit die dood opgewek het leef nou in my. Dis nie genoeg om maar weer te maak soos die wêreld maak nie. Dis nie okei om maar weer uit my eie vrees, selfsug of luiheid te doen wat ek altyd gedoen het nie.
“Almal wat hulle deur die Gees van God laat lei, is kinders van God.”
Die wonderlike nuus is juis dat dieselfde Gees my ook inspireer en vul met krag en my toegang gee tot alles wat ek nodig het om nuut te leef en gehoorsaam te wees aan God. Elke moontlikheid tot nuwe lewe en vars dapper keuses wat gehoorsaam aan God is, is nou tot my beskikking. Ek moet net onthou:
“Almal wat hulle deur die Gees van God laat lei, is kinders van God.”

Recent

Archive

Categories

Tags

...Dankbaarheid 1 man verander lewens 1. Ouers steeds getroud 15 Januarie 17:00 15cm onder lê kleilaag 16 Oktober 2022 19 September 2023 1ste op jou tafel 1x per week stil word 2 tree vorentoe 2. Vaderfiguur in huis 2019 2020 2021 2024 22 instansies 27 Mei 2de kwartaal 2de op jou tafel 3 Tes. 3:10 3. Goeie skool bygewoon 3de op jou tafel 4.Nooit honger gaan slaap 4de op jou tafel 5 September 2023 5 weke 5.Nie afhanklik van publieke vervoer 5de op jou tafel 6. Nie hul ouers finansieel moes help ANC Aanhalings uit Jim Collins se boek Aanklop vir hulp Aanvaar God is in beheer Adam Adriaan de Ruyter Afvalligheid en sondes Al lyk en voel dit nie so Alfa Algemene Sinode Alle eer aan ons Hemelse Vader Almal wat hulle deur die Gees laat lei Ander gelowiges Arms moeg As gelowige geen verkleurmannetjie As iets jou ontstel skakel 'n leraar BANG Baie dinge Baie mense met baie opinies Begin 'n dankbaarheidslysie Begin onmiddellik elke dag voluit leef Begroting Besef hoe baie mooi goed ons miskyk Beskryf jouself BeterEinders Bid vir die Algemene Sinode Bloemfontein Bron van liefde Can I get an amen Charles James Charlie geleer Charlie het dalk na videos gekyk Charné Viljoen Charné Click share and God will bless you Dankbaarheid is die moeder van deugde Dankfees Braai Dankie-sê Deon Langenhoven Die Waarde van Wysheid Die jaar is op spoed Die manier hoe jy optree Diep gat Dik gevreet! Dinge wat betekenisloos is Dinge wat geen geestelike waarde het nie Dink oor die rigting van jou lewe Dissipelskap Doen moeite die seisoen Don't break the chain Dood van kollega-vriend Draai om Edelheid Ek het Jesus gesien Ek is ten gunste van goeie mentors Ek kyk Ek wil sien wat God sien Ek wil sien wat die engele sien En dalk 'n klomp goed met ander mense En ook die leiers wat Hy vir ons gee Eskom Facebookblad Francois Lamprecht Franscois Franse revolusie Gaan gepaard met materiële voorspoed Gebroke huwelike Gee hulle tyd Geestelike gawe is iets wat God gee Gehoorsaamheid aan Jesus Gelykenis van die onkruid Gemoed is swaar Geskiedenis & Drama Gesonde prentjie van God God is die grond waarin ek die heel beste groei God is in beheer God is landuit God is ons grootste geskenk God praat met ons deur sy Woord God se "byname" vir ons God se teenwoordigheid God sien alles in almal raak God sien die goedheid raak God sien die mooi raak God sien die seer raak God sien die stukkend raak God sien ons prentjie heeltemal anders God skep die mens God verander ons lewe God vernuwe God voorsien God Goed sien die goedheid raak Goedhartig Goedkoop en nuttelose antwoorde Goeie leiers kyk deur vensters as dit goed gaan Goeie leiers kyk in die spieël as dit sleg gaan Goeie leiers verruil hul krone vir voorskote Gr. 1 tot 11 Groot Oorwinnaar Haal diep asem Hattingh Heers oor die diere Heilige Gees van God Here altyd voor oë Herinner Hervorming Het ek dalk baie gekla Het ek die lewe genoeg geniet Het hy doelbewys hom geleer Hierdie is waarlik die merk van die dier Hoe lyk jou lewe Hoekom word goeie mense siek Hom nader vir hulp en wysheid Hom wat julle Honger Hulle werk onverpoos Huweliksprobleme Hy boer met genade Hy die Seun van God Hy is altyd daar Hy is by my Hy is in beheer Hy is nie lui nie Hy kan die land herstel Hy sorg vir sy toekoms Hy sterf vir ons elkeen aan die kruis Hy versamel voedsel Hy werk met beplanning Hy wil ons dra en sterk maak Hy't my deel gemaak van Sy lewe Hy't ons gewaarsku In God se tuin kan wonders gebeur Is ek ? Is ek dankbaar genoeg Is ek reg daarvoor Is kinders van God Jaarliks 'n leiersdag Jes. 41:10 Jesus bind ons in liefde saam Jesus boer anders Jesus het opgestaan Jesus nie groot prioriteit Jesus ons offer aan die kruis Jesus se liefde Jesus verwys drie keer in Openbaring na Homself Jesus-kind Jeug- en Kinderbediening & Leiersondersteuning Jeugweek Jigle Bells in die winkels Jong dame Jong man Jonmense Jou ingesteldheid Jou laaste onderhoud Jou optrede/praktyke beinvloed ander Jou voete is God se voete Jy hoef nie skuldig te voel Jy is die hart van God Jy is die ore van God Jy is die stem en mond van God Kan ek sê alles was goed Kerk vanselfsprekend Kinderkonsert 20 Oktober Kindertjies Kinder Klomp besluite Koerante verkoop nie goeie nuus nie Kombuishorlosie tik Koning van hemel en aarde Konsert Koppe is moeg Kyk deur God se oë na die wêreld Kyk terug Leef Sy liefde uit Leef een dag op 'n slag Leef ek in God se wil Leef ek vry? Leef verby mekaar Lees Spr. 26:9 Lees Leiers toerus Leiersdag 11 Februarie 2024 Leierskapontwikkeling Leraars groei geleentheid bygewoon Lewe in God se hande Lidmate aktief deel Liefde Luister Mag jy meer God se goedheid raaksien Matt 7: 8 Mense doen nie navorsing nie Mense is uniek Mense word ingetrek deur selfaangestelde profete Moeilike jaar Moenie aan hierdie wêreld gelykvormig wees nie Moenie alles kop toe neem nie Moenie bang wees nie Moenie kop breek Moet ek eers nog 'n klomp goed met Hom regmaak Moet jy ook by die huis wees Mooiheid Mooiste stories van hoop Nederigheid Nelmari Snyman Nerwe dun Niks wat jy gedoen of besluit het...Dis 'n voorreg Nood in die stad Nuwe denke Nuwe dinge Nuwe gedagtes Nuwe mens Nuwe pos Nuwe reeks Nuwe week ONTHOU WEL: Jy moet dankbaar wees Oktober tot Desember Om terug te draai Ongelooflike dissipline Ons gemeente is kerk van Jesus Christus Ons kan die koring met die onkruid uittrek Ons staan verstom Ons wou nie Onskuldige kinders die slagoffers Onthou Kinderkonsert Oor dinge wat nie kan verander Ooshoek Gemeente Op reis te wees Opdrag om te werk Pap was smul-lekker Party staan nog by begin streep Pa Pellissier Shop Pinkster 2023 Praat met God Prioritiseer jou tyd by God Putin Reageer eers op stellings Reinheid RightNow Media Rikus Hattingh Rikus Hatting Rom. 12:2 Ruil jou skoffel vir 'n saaisak Russe Saam onderskei wat roeping is Saterdag se finaal Seisoen van Dankbaarheid Seun Charlie Woods Shopday Sien God raak in jou lewe Skepper van ons mooi land Skouers wil my skei Slaghuis Slegte nuus verkoop koerante So jy dink jy glo in God Soek dinge waarvoor jy dankbaar is Soggens en aand Solank jy onder die lewendes is het jy hoop Sondag gesinsdiens Sosiale Media Sosiale media maak van ons puppets Spanning in Suid-Afrika Spanningsvolle tyd Spr. 6: 6 - 11 Spreuke is woorde van wysheid Spreuke Springbokke-Engeland Stel alles reg wat jy kan Streetstore Stres Stukkie Biltong Sy beloftes nie nagkom nie Sy leiding Sê: Donder dominee Terugvoer There is a reason God limits our day Tiger Woods Tiger iets van homself oorgedra na Charlie Tiger To make each one precious Tyd en geleentheid Uitstorting Vanaf 1 Maart Vandag soveel dorings Verlig Verstommend dat mense dit share Vertel storie van ritme in gemeente Vertrou Hom Vierde kwartaal Vinniger kwaad Vir U Woord Voeteweek Voordat jy net alles glo vra die vraag: Sê wie? Vra die Here dat Sy wil sal geskied Vra die Here om jou te help Vroue sonder kwalifikasies Vrywilliglik Waardering Waardes Waardevol Waarheid Waarin ek vrugte dra sonder moeite Waarvoor ek dankbaar is Wanneer jy geseend is Was alles goed Wedstryd wen Weet wanneer genoeg genoeg is. Why though Wie jy Sondag is moet jy ook in die week wees. Wie jy by die kerk is Wins R18 800 'n Hond wat lewe is beter as 'n leeu wat dood is 'n boom 'n geskenk 'n kers 'n kruis 'n ster 'n strikkie aan die regte waardes aanleer aanlyn aarde adrie aflegging afrikaners afrika agteruitgang aktief deel in gemeente al lyk dit nie moontlik alle kinders welkom anderkant weer 'n paadjie antwoord appel en ei gekoop app arm omstandighede as die “Alfa en die Omega” as geseën word as jy hom soek as ons God nooit ontmoet nie as sy verteenwoordiger as verloste mens as vrloste mens asof jy nog 'n hele lewe voor jou het aswoensdag as attitude bagasie baie dankie baie groot diamant bang te wees banger vir 'n swart man as 'n wit man begin van die jaar beliefs belydenisaflegging belydenisvrae belydenis benut geleenthede soos rugby en krieket benut ruimtes waar gronde neutraal is beoordeel berge besige lewens beste rokkies beste uitweg betekenisvol betrokke beurtkrag bewerk dit bewoon die aarde bid binne God se wil black bo en behalwe jou dankoffer boer is sy self boodskap in jou kop vassteek books boom wys na die hemel boorgat bouwerk breek met dit wat nie goed is vir jou nie bring Hom eer broodnodige buite beheer by ons aardse lewe is bybel charismaties charles james charles charle charne christenskap christen church community container corona covide covid daai posts dag en nag dan groei alles dank God dat dit ook verby gaan dank God dankbaarheid dankbaar dat Hy van die begin tot die einde dat jou lewe 'n advertensie is vir Hom dat ons meer en meer die beeld van Jesus vertoon deon desember 2022 deur my eie vooropgesltelde idees deur my eie vooropgestelde idees deurkollektes die Heilig Gees bou ons lewens op die Here sê skep moed die ewige lewe oes die lewe is op en af die mens se drang die mense wat jy bedoel is om te wees die ultimate klip is Jesus ons Rots die woord van God diep ellende dieper hoop dieper kyk dieper dieselfde as Tiger dieselfde tempo digitaal dinge wat ons besig hou dink hoe ek bid dink terug oor die seer doen moeite donkergrys donker donkie dood doopkategese doop dra Jesus se lig uit in die wêreld dramaties drome dromstelsel in kerk druk dryf ons verder weg duisende arm en honger mense een beeld een vraag gefokus eerlike mense eerlikheid en reguit vra eerlik effektief uit te leef eiendomsvolk van God einde van die jaar ek gee voeding ek gee water ek probeer dankbaar wees vir wat ek het ek probeer geduldig wees ek probeer gelukkig wees ek probeer vriendelik wees ek sit agter op ek skiet kopskoot ek verstaan nou ekologie ekonomie druk ekonomie ek elke bediening en elke lidmaat saam daaraan werk elke gemeentelid en ek kyk en hou op om elke dag die laaste asem uit te blaas en meer daarvan sal uitleef en uit die bloute gaan dit sleg en vreemdeling energie engels erf ewe skielik val alles anders in plek exercise familiefees familie fasiliteerder feelings fees finansies finansie fokus op God fokus folau food francois frank friends frustrasie gaan kyk na die mier gasheer of gasvrou gaste is werksoekers gat nog nie diep genoeg gat word volgemaak met goeie grond gay gebed gebruik opbouende woorde gee dit eer aan God geen bedreiging of agenda geen slagoffer meer geen water geen wortel dring deur gees gee gefokus te werk gaan gejaag geld geloofsfamilie geloof gelowige volgeling van Jesus gelowiges onkruid uitskoffel gelowiges gemeenskap gemeente genadige geloofsgemeenskap genesing gereeld gejag geregtigheid geroep vir sekere dinge gerustelling gesels gesinsdiens gesonde gesond gesonheid gesprekke verloop vlot getuienis van oorgee getuig dit van 'n lewe wat Jesus navolg? geweldig sterk glasmakers - vuur glimlag glo goed georganiseer goeie tye graf gratis kom aflaai gratis groei het twee kante groei groep studente gronde neutraal is groot klip groter gr haat jy jou werk haat habitat heers oor die visse heers oor die voëls heilige gees hele bybel is vir ons gegee help dit my herwinning het ek bereik wat ek wou het ek genoeg verskil gemaak het ek genoeg het niks hierdie jaar op sy rug hoe Christene saamwerk hoe dek ons ons tafels hoe ek die Bybel gebruik en lees hoe ek oor God praat hoe leer ons mekaar ken hoe meer dinge hoe meer kry jy gedoen hoe nader aan die einde hoe sien Hy ons hoe vinniger loop hy af hoe voel jy hoekom gaan jy werk toe hoekom nie homoseksueel honesty hoop hoor ek's 'n dominee hoor ek\'s \'n dominee hou vas aan die kosbare wete houe lyk dieselfde how kind you are huwelik hy kan nie terugdraai nie iets ekstra implikasie van hul belofte imstaying in 'n spesifieke tyd en plek in die samelewing in die verlede 'n skande om dit nie te doen in die vorige eeu in elke huldeblyk in ons eie land in regering inenting inent ingangsportaal inskryf inskrywing ironies irriteer my is Christus verheerlik is dit pikdonker om jou is goed waarvoor jy waardering het is jy bekommerd is wat waardevol is israel items vir appel en ei jaar einde se kant james japan jesus jeug job jong tieners jongmense wat in die Here glo jonk jou baas jou eie houding jou lig vir die wêreld jou sterkpunte jouself jy beinvloed ander jy is geroep kamp geleenthede kan ek doen wat ek wil kan ek kategese inligting kategese kerk plek vir stukkende mense kerk kinderkonsert kinders kind klein dade kleurvolle stap klipharde laag koeldrank kollektes kom na ons kinders by die huis koninklike priesterdom konsekwensies konsert beplan konsert word beplan kontant koop koppie naby my huis koppie raak stil op jou klip korona korrupsie korrup kosbaarheid van klein dingetjies kosbare beskrywing van Homself kos koue hande by 'n vuur koue hande by \'n vuur krag kruisiging kruisig kruis kunstefees kursus voltooi kwaad praat kwartaal besig kyk nie net saam met wittes kyk laaste op jou tafel laat die Gees van God jou wys laat ons anders dink lamprecht lang lys langenhoven langenoven ldmaat wat 'n verskil maak leef as nuwe mens leef in die oomblik leef soos God leef tot God se eer leef uit Sy krag leef uit Sy leiding lees die Bybel lees die kinderbybel vir jou kind lees die kinderbyel vir jou kind lees dit ook vir jouself lees dit vir jouself ook lekker elemente lekkers lente leraars gesels leraars lewe is soos 'n toiletrolletjie lewens 'n koppie liefdevolle livestream lives lockdown loop los paar knope losmaak van wat agter is lydenstyd lyding lyk of geloof nie veel beteken vir mense ly maak 'n Jesus-verskil die Kerstyd maak 'n lys van goeie tye maak 'n verskikl maar dans ek maar weer misluk maar in nederigheid maar plante gee net op magsbehep maklike maria masker matter media meer as normaal te doen meet tyd mekaar meld by Jesus aan mense is soos verkleurmannetjies mense se reaksie mense seer maak merk van dier minder goeie tye moeg moenie agter geld aanhardloop nie money mooiste glasprodukte my geld my lewe anders my tyd na die familie na die wêreld na sy wonderbare lig nasie wat vir God afgesonder is nee ngkerk ng nie alle stories het meriete nie gewilde antwoord nie nuut nie niks kan deur dit groei niks werk uit nie nodig om die seer van die lewe aan ons lyf te voel noem my dominee nog 8 weke voor skole sluit nog sekonde van jou lewe verby nogal soos my lewe nuusflitse nuus nuut nuwe 4weke reeks nuwe dade nuwe jaar nuwe krag nuwe woorde of prentjie om God se karakte om deur Sy oë na die wêreld te kyk. om deur Sy oë na die wëreld te kyk om jou kind te onderig om n gesonde beeld om nader aan God te leef? om self god te wees om voor omgee-woord omstandighede ondervinding onderwys onetiese ongeduldig ongemak ongeskoold online onopgelei ons alml lê belydenis af ons deel in 'n lewende verhouding ons gelos ons het nie altyd al die keuses nie ons is so vlambaar ons is uniek ons kan goed eet ons kan nie 'n verhouding hê met God ons leef 292000 dae as ons tagtig word ons maak nie tyd vir God nie ons moet ander na Hom lei ons moet klim ons ry ons sal kan afloop ons vind lewe by God onseker onthou jou doop belofte ontsettende liefde oom se kop ruk oom se taalgebruik verander oom spring uit oomblik stil oop harte oordeel oordink wat dit beteken oorlog oorweeg en oortuig op pad opgewonde oor jaar opgewonde opperman opsie B opstaan opstanding ouderdom ouers verloor ouerskap ouers paasfees paasnaweek paulus pause in jou besige dag pellissier permanente pos perspective pinkster plaas buite Brandfort planne plante lyk mooi vir 'n maand politieke onstabiliteit politiek praat en leef praktiese besluite prestasie gedrewe pryse ps 121 raak betrokke raak rustig raak stil by God rasse rat race redeneer reeks reenboog in die lig reen reis veilig reis resies hardloop reuse berg rikus ritmes roeping sal gekommunikeer word roeping vorm die ruggraat van 'n gemeente rou rye saam met God kan jy altyd weer begin sal jy ook oes sal nooi genoeg wees sal van die Gees seer en donker in die lewe seerkry in die kerk seer seisoene seisoen selfbeheersing selfde geslag selfs hardloop selfsugtige sending sestig keer per minuut siekte sien die klein dingetjies raak sien uit sien sinvolle bydraes by werk skande skelm leiers skelms skenkings van klere skep n kultuur skep platvorm skinder skok skool skop af met kategese skop af sodat julle goed kan onderskei sommer nie soms gaan dit goed sonder 'n baas sonder selfsug soos springbokwedstryd soveel rou en seer in ons land sport springkastele staan op as jy platgeslaan is staan op stalletjie standpunt oor politiek en ons land staying stel jou gawes en talente tot diens stil raak stil word stil stoel stoorplek suid afrika suid taak tas tattoo te veel gevalle is waar te veel of te min bymekaar gemaak te verstaan nie teenwoordig tempo bring rustigheid ten koste van teologie thoughts tiek tok tieners ken nie die Bybel nie time keeper time toe ontdek ek die klei toewyding tong - verwoesting tong soos 'n vuur tong soos \'n vuur tot waar die wortels weer kan groei trotse gesiggies tuin mooi laag bo-grond tussen gelowiges tyd gaan vinnig verby tydelik tyd uit Sy krag uit die duisternis geroep het uit sy leiding uithouvermoë uitreik na wat beter is uitsaai uitverkore volk unieke geleentheid unieke nasie-bou geleentheid ure en dae verbygaan vaardighede vaccine vakansiedag vals veronderstelling van God te ontwikkel van God van toe af grawe ek diep vanuit Jesus se opstanding / oorwining te leef vanuit Jesus se opstanding en oorwinning vanuit 'n vriendskap veiligheid veldbrande - groot skade ver weg van God veral Kersfees verandering is noodsaaklik verandering vergelyk verhaal van dankbaarheid verkondig verlies verlossingsdage vernuwe julle denke versigtig met jou woorde verskil te maak vertrou verwarming viljoen vir elke mens vir jou vir my vir ondersteuning vir vriende & mede-gelowiges voel soms alleen vol glimlagte volbring volg Christus so volg Sy voorbeeld volgelinge van Jesus volgende weke rof volksblad voor die sondeval al voorbeeld voordat jy hulle leer ken vooropgestelde idees van mekaar vooropgestelde idees van mense vooropgestelde idees van swart mans vra hy moet my Charles noem voor boer vrede vrees vrek dan vreugde vriend noem my "dominee" vriend noem my \"dominee\" vriend se tong glip vriend sit voor in bakkie vriendelik vrug in die tuin vuur - verwoestend waar ons God se lig in die wêreld reflekteer waar ons weet ons stem saam waar sal jy Jesus kry waarde toevoeg waarom gee jy waaroor droomjy waartoe God ons gemeente roep waarvoor bestaan hierdie gemeente waarvoor het jy moed nodig waarvoor jy waardering het wag wanneer is mens reg vir die finale ontmoeting wanneer wortels nie in goeie grond is nie wanopvatting was was die prys daarvoor wat gaan saam met my wat jy celebrate wat jy saai wat kan ek beheer wat motiveer jou wat nie meer by jou pas nie wat waarde heg wat waardevol is water weelde van Vatikaan wees dankbaar oor jou werk wees ook 'n seën vir ander wees veerseker God is in beheer wees vrugbaar wegbreek wenner R2 000 wereld werk nie altyd sleg werkersdag werksoekeers wie het die meeste gebaat by my daaglikse geswoeg wie op die akker van die Gees saai wifi winkel wit sneeu-kombers woorde wat genees woorde word rond geslinger word baie word deel van 'n bediening of groep word jou en jou kinders se waardes word stil by Hom word stil voor God wyser draai altyd regs wêreld geskiedenis vol daarvan ydelheid zinzi